Onthaasten in het groen

De wereld draait steeds harder. Of zo lijkt het toch. We doen ons best om alle bordjes in de lucht te houden. Een hele uitdaging.

Regelmatig valt er iemand noodgedwongen stil met alle gevolgen van dien.  Batterijen leeg en heel veel tijd nodig om terug op te laden.

Zelf heb ik ook maanden nodig gehad om terug recht te krabbelen. Op doktersadvies naar buiten, bewegen en praten om beter te begrijpen waar het energieverlies vandaan kwam. Mijn redding op dat moment was de tuin.

Onthaasten in het groen. Terugplooien op jezelf, lezen onder de notelaar en stilaan ook weer een beetje tuinieren als dat overprikkelde lichaam het toelaat.

In die periode heb ik me vaak de vraag gesteld wat ik wilde doen met de tweede helft van mijn leven.

  • Waar krijg ik energie van?
  • Wat maakt me intens gelukkig?
  • Wanneer gaan mijn ogen blinken en straal ik enthousiasme uit?
  • Waar ben ik het liefst?

Het antwoord op al die vragen lag voor mij telkens in de combinatie van mensen en natuur.

Daarom heb ik na lang twijfelen en angst om te springen toch de stap gezet naar het groene ondernemerschap. In de hoop mensen te inspireren om ook te vertragen.

Een zinvolle job creëren waar ook anderen gelukkiger van worden door vaker te onthaasten in de natuur dicht bij huis. Als tuincoach maak ik het verschil.

Al is er maar één iemand die dankzij mijn verhaal inziet dat het tijd is om te vertragen en actie te ondernemen. Om even stil te staan en uit de ratrace te stappen. En wie weet om van haar tuin ook een oase van rust te maken zodat ze zich dit af en toe herinnert, dan is mijn missie geslaagd.

Gewoon buiten zijn en de seizoenen hun gang laten gaan. Mij heeft het alleszins deugd gedaan toen ik tijdelijk niet meer wist waar ik heen wou met mijn uiteenlopende vaardigheden en kennis.

Door het werken in de tuin, lichaamsbeweging en buitenlucht in combinatie met de herhaalde handelingen die mijn drukke hoofd rust gaven, ontstond het idee om van thuis uit te gaan werken.

Vertrekken van de plaats waar ik het liefste ben en dingen doen waar ik energie van krijg. Ik wens het je van harte toe en als ik je kan helpen om ook een fijne thuisplek in je tuin te creëren dan help ik heel graag.

Stuur een mailtje naar evelien@ikbenindetuin.be en dan spreken we elkaar gauw zodat jij ook kan beginnen aan hoofdstuk twee met meer rust en groen.