Tuincoaching

Elke tuin is een cadeautje maar het is aan ons om het ook écht gezellig te maken

Al jaren wil je iets doen met je tuin zodat die saaie grasmat vol onkruid en mos plaats maakt voor een uitnodigende tuin vol gezellige hoekjes en schitterende bloemen.

Kleur in elk seizoen. Weinig onderhoud waardoor je vooral kan genieten en relaxen in een prachtig groene omgeving dicht bij huis.

Geen pottenkijkers door inkijk van buren. Helemaal privé in het groen.

Hoeveel leuker zou thuiskomen worden als je meteen naar je favoriete plek in de tuin kan om tot rust te komen na een drukke dag in een overvol landschapskantoor.

Hoeveel mooier zou het zijn als je wél iets van planten en bloemen wist zodat ze ten minste blijven leven. Elk jaar bloeien ze opnieuw. Als een cadeautje van je jongere zelf die zo slim was om voor duurzame planten te kiezen.

Keuzestress

 • Zoveel mogelijkheden om die tuin van jullie gezelliger en interessanter te maken, maar waar begin je?
 • Je hebt er al uren over nagedacht, maar waar moet dat tuinhuis nu komen zodat het niet te veel opvalt?
 • Welke planten moet je kiezen want er zijn zoveel soorten? Hoe hou je ze langer dan één seizoen in leven? En hoe krijg je ook kleur in de winter?
 • Waarom gebruik je dat ene terras nooit terwijl je er zoveel moeite voor deed? Hoe zorg je ervoor dat je je wél op je gemak voelt als je in de tuin zit?
 • Hoe krijg je die kinderen eindelijk eens de tuin in in plaats van de hele dag op hun scherm?
Geniet van bloei in elk seizoen door slimme keuzes

Stel je eens voor … opeens is er

 • Iemand aan wie je al je tuinvragen kan stellen
 • Iemand die met je mee denkt over de beste indeling voor jouw tuin zodat je binnenkort volop geniet van kleur en leven
 • Iemand die toont hoe jouw tuin wél kan werken en een interessante plek wordt met leuke zithoekjes
 • Iemand die rekening houdt met de wensen van het hele gezin zodat je samen kan genieten van buiten zijn
 • Iemand die zegt welke planten, struiken en bomen het wél goed zullen doen op die plek
 • Iemand die waar je bij zit een ontwerpschets tekent zodat je ziet hoe mooi het zou kunnen worden zodat je klaar bent voor de make-over
 • Iemand die je de troeven laat zien van jouw tuin zodat dat je hem voor altijd met andere ogen zal bekijken

Hoe gaat tuincoaching in zijn werk?

Brainstorm

Vooraf maak je een wensenlijst voor je tuin. Hoe beter jij vooraf weet waar je tegenaan loopt en waar je van droomt, hoe meer we samen kunnen bereiken.

Je zorgt ook voor een eenvoudig grondplan als basis zodat ik snel kan tekenen. Ik leg je vooraf uit hoe je dat makkelijk kan doen.

Tuincoaching

Op de dag van onze afspraak kom ik bij jou in de tuin langs voor advies op maat.

We gaan samen de tuin in om te zien waar je van wakker ligt. Ik kijk als ontwerper mee naar wat mooier kan.

Je kan me al je tuinvragen stellen en we kiezen de juiste planten voor jouw tuin.

Ontwerpschets

Na ons rondje door de tuin maak ik waar jij bij zit een ontwerpschets afgestemd op jouw wensen.

Je ziet meteen hoe je tuin interessanter en leuker kan worden.

Met dit tuinplan ga je stap voor stap aan de slag op je eigen tempo.

Geheime tuin
Gezellige hoekjes waar je ongestoord kan genieten van de rust na drukke dagen

Voordelen van een tuinontwerper live in je tuin

 • Je ziet ineens zoveel meer terwijl je er misschien al jaren woont
 • Eindelijk een scheidsrechter die luistert en jullie helpt om knopen door te hakken
 • Een tuinexpert aan huis die concrete tips geeft om je tuin leuker en mooier te maken dankzij de juiste planten, bloemen en bomen
 • Geen wekenlang mails heen en weer sturen tot je het definitieve ontwerp te zien krijgt maar kort en krachtig tuinadvies op maat
 • Dankzij de ontwerpschets zie je meteen het resultaat op papier en door mijn enthousiasme krijg je onmiddellijk zin om eraan te beginnen
 • Je haalt meer uit je tuin zonder dat je alles uit handen moet geven en je bent geen fortuin kwijt aan graafmachines en tuinmannen
 • Je past de nieuwe inzichten in je eigen tempo toe en bent fier op je prachtige tuin omdat je het zélf gedaan hebt
Het wordt zoveel fijner in de tuin als de puzzel in elkaar valt

Kostprijs voor advies in eigen tuin

Je investering voor dit unieke aanbod waarbij ik als tuinontwerper met al mijn enthousiasme, ervaring en plantenkennis een ontwerpschets teken waar je bij zit, bedraagt 750 euro.

Ik denk met je mee. Live bij jou in de tuin. Je kan me alle vragen stellen die al jaren door je hoofd gaan. Wat mag blijven? Wat kan beter weg? Welke mogelijkheden zie je nu nog niet?

De verplaatsing is de eerste 50 km inbegrepen. Per extra kilometer wordt er een reisvergoeding van 1 euro gerekend op basis van de afstand heen en terug. Ik vertrek vanuit mijn tuin in de Geldstraat 14, 9770 Kruishoutem.

Deze durvers gingen je voor

Jaren waren we aan het denken hoe we onze tuin gezelliger konden maken. Hoe we dat lapje gras en de vele schaduwplekken konden pimpen en aankleden. –Tig keer trokken we naar het tuincentrum, schetsten we kort de situatie en werden ons enkele planten voorgesteld. Resultaat: of de planten gingen dood of reduceerden tot een stokje met wat blaadjes aan. We probeerden maar wat en gingen altijd terug naar af.

En toen kwam Evelien 2 uur in onze tuin. Het ene idee na het andere popte bij haar op. En wij maar denken dat we maar 1 kant op konden met onze bescheiden tuin vol schaduw en een graafgrage hond. Ze luisterde en zette concreet op papier waar we met onze tuin naar toe konden. Evelien gaf heel wat suggesties van planten die wél zouden overleven. Resultaat: 2 gemotiveerde mensen met een plan (van aanpak) die onmiddellijk met de eerste stap naar hun droomtuin begonnen zijn. To be continued…

Julie

Julie

Oedelem

Evelien liet ons breder kijken en voelen hoe we onze tuin kunnen inrichten zodat hij uitnodigt om in te gaan zitten en rust geeft om naar te kijken. We kregen een plan waarmee we stap voor stap aan de slag kunnen. Het geeft ons een houvast en een duwtje in de rug om mee aan de slag te gaan.

Femke

Femke

Grembergen

Evelien haar tuin coaching was net wat wij nodig hadden. Zij liep door onze tuin, gaf ideeën, deed suggesties, gaf stylingtips en deed ons vooral zelf nadenken in verband met de inrichting van onze tuin.

Het voorbereidend werk dat we moesten doen maakt ook dat je zelf betrokken wordt en deel uitmaakt van het proces van tuinaanleg. De werken uitvoeren kunnen we zelf. En we vinden het leuk nu verder zelf op weg te gaan met onze tuin inrichting.
Evelien heeft ons letterlijk op het goede spoor gezet!

Patricia

Patricia

Lokeren

Na je werk de tuin intrekken voor een welverdiend aperitief op het terras. Hoe zalig zou dat zijn?

Als je twijfelt of tuinontwerp aan huis wel iets voor jou is dan mag je me zeker contacteren via evelien@ikbenindetuin.be en dan beantwoord ik met plezier jouw vragen.

Evelien nam haar tijd om te luisteren naar onze wensen, noden, plannen. Ze gaf vervolgens heel veel van haar kennis door aan ons.

Ze kwam met verrassende ideeën en een veelheid aan inspiratie i.v.m. bomen, bloemen, borders, indeling van onze tuin enzovoort. Ook achteraf konden we nog bij haar terecht met vragen.

We hebben heel veel gehad aan haar tuincoaching en raden haar absoluut aan.

Delphine

Delphine

Kruishoutem

Met een praktisch tuinplan en haalbare ingrepen konden we onze tuin zoveel meer uitstraling geven. We genieten er nu elke dag van en iedereen is lovend over het resultaat.

Nooit was ik zelf, alleen tot dit tuinplan gekomen. De wandeling door de tuin bracht mij op ideeën. En het belangrijkste de ervaring van Evelien!

Dit alles zorgt dat dit echt een aanrader is. Niet twijfelen! Door dit tuinplan genieten we nu elke moment zoveel meer van ons plekje.

Els

Els

Nieuwkerke