Cursus tuinontwerp

Je eigen tuin ontwerpen. Het kan echt!

Zie je jezelf al zitten. Tussen het groen. Zonder inkijk van de buren. Helemaal op je gemak door de groene cocon die je zelf creëert.

Ook zonder groene vingers of tekentalent kan je een oase van rust maken. Ik leer je kijken als een echte tuinontwerper. Zodat je snapt hoe dit spelletje werkt.

Op een snelle en makkelijke manier naar je ideale tuin door deze cursus tuinontwerp. Durf het aan om zelf te tekenen en ontwerp je eigen droomtuin.

Cursus tuinontwerp
Dit gezellige hoekje zie je niet meteen in onze tuin, maar het is er wel.

Voor wie is deze cursus?

  • Je hebt net gebouwd en start met een blanco canvas (maar hoe dan?)
  • Je kocht een huis met een bestaande tuin, maar het is toch niet helemaal je ding
  • Je woont al jaren in dit huis en droomt van een tuin die je ook echt uitnodigt om meer tijd buiten door te brengen
  • Je kinderen worden groter, dus tijd voor een make-over
  • Je tuin is een beetje saai, maar je kunt je vinger niet leggen op wat er nog ontbreekt
Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken, ik toon waar de troeven van je tuin zitten

Waarom maakte ik deze cursus?

Om te helpen wie net als ik zélf wil zorgen voor verandering. Zonder dat er dure mannen in je tuin lopen die hun eigen wil doorduwen. Het is tenslotte jouw tuin!

Je mag het van mij gerust in je eentje proberen. Zo ben ik er 10 jaar geleden ook eerst via boeken en online tips aan begonnen. Zonder veel resultaat helaas.

Een cursus zoals deze die je concreet bij de hand neemt om de tekening stap voor stap op te bouwen bestond toen helaas nog niet. 

Ik ben het dus gaan leren in de praktijk door tuinarchitectuur te studeren. Zeker een aanrader, maar nogal tijdsintensief. Als ik niet op een kruispunt in mijn carrière gestaan had, was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen.

Door het zelf te doen heb ik geleerd dat een mooie tuin ook kan ontstaan zonder grote budgetten.

Ik wil wat ik aan den lijve ondervonden heb nu op mijn beurt doorgeven. Daarom heb ik deze cursus gemaakt op een manier die mij toen wel zou geholpen hebben.

Simpel, praktisch en haalbaar.

Tuincoaching
Maak het gezellig en knus zodat de zomers zoveel leuker worden

Hoe pakken we het aan om die saaie tuin om te toveren?

Ik laat je stap voor stap zien hoe je zelf een ontwerp kan tekenen voor je tuin. Zonder ingewikkelde tekenprogramma’s. 

Met potlood en papier een tuinplan maken dat bij jou en je gezin past. Tekentalent heb je niet nodig. Vertrouw op jezelf en je huisgenoten om samen een tuinplan uit te werken. Het kan écht.

De komende week krijg je elke dag een zonnige videotutorial en actieblad. Niet alles in één keer omdat ik wil dat je elke fase volop onderzoekt en uitwerkt. Het is de bedoeling dat je resultaat boekt met je tuin. Niet dat je overweldigd wordt door mijn uitleg en daardoor geen actie onderneemt.

Je kiest het tijdstip dat best voor jou past en legt de puzzel in je eigen tempo. Ik supporter vol vuur mee.

Geloof in je eigen kunnen zonder dat het een kunstwerk hoeft te worden, het is een ACTIEplan

Welke stappen zetten we samen?

Vóór ik live met je meedenk krijg je 6 zonnige videotutorials, opgenomen in mijn eigen tuin zodat je weet hoe ik te werk ga als ik zelf een tuin ontwerp. Dan begrijpen we elkaar meteen als we elkaar online zien.

Bij de video’s krijg je ook bijhorende actiebladen zodat je meteen in actie schiet om er iets prachtigs van te maken. Superfier op jezelf omdat jij degene bent die voor deze verandering zorgt.

Ik leg met veel enthousiasme en plezier uit hoe we te werk gaan om de juiste keuzes voor jouw specifieke tuin te maken. Heel praktisch en zonder blablabla. Je tekent op basis van die nieuwe inzichten een eigen ontwerp en stuurt me dat door.

We bespreken via zoom je tuinplan als je feedback op maat wil van een ervaren tuinontwerper.

Je kan me op dat moment al je tuinvragen stellen en ik denk met je mee over de beste plantenkeuze.

Hieronder staan de stappen die we samen zetten zodat je in een mum van tijd een fantastische tuin voor ogen hebt. Zo interessant dat je vrienden op het eerstkomende tuinfeest vragen hoe je dat voor elkaar gekregen hebt. Blink blink.

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Stap 6

Welk tastbaar resultaat krijg je?

Aan het eind van deze online cursus heb je helemaal helder hoe je je tuin gaat aanpakken.  Zelfs als je zou verhuizen snap je hoe het spelletje in elkaar zit. Je leert kijken met een nieuwe bril.

Je weet welke stappen je eerst moet zetten om alles zo logisch mogelijk aan te pakken. Geen plantvakken waar je doorheen moet stappen. Geen tuinhuis dat achteraf op de verkeerde plek blijkt te staan. Genoeg kennis om volop te genieten en je zicht te behouden.

Je droomtuin staat op papier en je kan het je al helemaal voorstellen. Je hebt de juiste planten gekozen zodat je met een concrete plantenlijst naar het tuincentrum kan. Je koopt enkel planten, struiken en bomen die het fantastisch zullen doen in jouw tuin. Geen zielige perkplantjes meer die na een week verwelken.

En het belangrijkste van alles. Het is jouw tuin! Jij hebt hem helemaal zelf ontworpen en daar mag je terecht fier op zijn. De familie zal zijn ogen niet geloven op het tuinfeest deze zomer.

Ik kan eigenlijk nog altijd niet geloven dat het zo mooi geworden is, we kwamen zelfs in Libelle NEST met onze tuin

Kostprijs

De investering voor de cursus tuinontwerp bedraagt 325 euro. Daarmee heb je binnen no time een helder plan voor een prachtige tuin waar je elke dag van geniet.

Alles wat ik leerde in de opleiding tuinarchitectuur heb ik omgezet in een actieplan. Kort maar krachtig zodat je heel doelgericht te werk kan gaan. Zonder dure ingrepen die je nu misschien overweegt. Wie weet zijn ze helemaal niet nodig.

Stel niet langer uit wat je eigenlijk al jaren wil doen. Dit is een creatief proces waarbij je met mijn hulp werk maakt van je droomtuin. De stappen volgen elkaar logisch op zodat je die nieuwe tuin steeds helderder voor je ziet.

Ik breng al mijn kennis en enthousiasme samen zodat je weet waar je mee bezig bent. Met mijn hulp tover je die saaie achtertuin om in een groen paradijs. Ik heb graag dat het vooruit gaat dus we vliegen er meteen in na je inschrijving.

Je mag na afrodning van stap 6 feedback vragen op jouw zelfgemaakte tuinplan. Ik kijk als ervaren tuinontwerper met je mee zodat we de puntjes op de i kunnen zetten. We zorgen er samen voor dat alles klopt in je ontwerp.

Zelf doen is zoveel leuker dan gewoon toekijken

Bonus bij de cursus

Om te zorgen voor extra motivatie stuur ik je met de post een tekenpakket en wat verwennerij zodat je meteen zin krijgt om jezelf uit te dagen.

Maak er voor jezelf een fijn moment van. Misschien is het wel een kans om ook de anderen in het gezin te betrekken bij jouw tuinproject. Samen dromen en tekenen schept nieuwe perspectieven.

Wanneer kan je eraan beginnen?

Op elk moment. Zelfs in de winter. Want eens je met je tuinplannen aan de slag gaat verandert je hele kijk naar buiten. Plannen maken als de tuin in rust is. Dromen van wat er komt en concreet de handen uit de mouwen steken eens je plan klaar is.

Zodat je niet meer uitstelt. Zodat je in actie schiet en geniet van een prachtig resultaat waar je trots op bent. Zalig proces!

Eens ingeschreven ontvang je meteen de eerste stap en kan je beginnen aan je droomtuin. Elke dag van die week volgt er een volgende stap zodat je mee groeit met je tuin.

Heerlijk om te kunnen kleuren met kleurpotloden op kalkpapier, zo komt je tuinplan tot leven

Eigen tempo

Je bepaalt zelf wanneer je tijd maakt om creatief bezig te zijn. Een momentje helemaal voor jezelf en voor je tuin. Duik er in onder en kom met een zelfgemaakt tuinplan weer boven.

Op je eigen tempo en zonder haast (tenzij je wil dat het in sneltreinvaart mag na al die jaren uitstellen). Je maakt zoveel plannen als je zelf nodig vindt. Bespreek je plannen ook met je huisgenoten tot er een topidee uit de bus valt.

De kennis en het inzicht in wat een tuin interessant maakt, blijft voor altijd. Of je nu in deze tuin blijft wonen of naar een nieuwe plek verhuist.

Waarom dit zo uniek is

Geen saaie uitleg. Wel praktische kennis en eigen ervaringen delen en doorgeven. Video’s vanuit mijn tuin die je eerlijk tonen dat een tuin aanleggen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Als je het ten minste slim aanpakt en de juiste keuzes maakt.

Ik help je stap voor stap doorheen het proces om je tuinidee helder te krijgen. Om geleidelijk aan te komen tot een plan waar je helemaal blij van wordt.

Samen maken we er iets wondermoois van, waar je elke dag van geniet

Deze durvers gingen de uitdaging aan

Als het je echt menens is om je tuin op één seizoen te transformeren dan kan het.

Nona en Arjen uit Destelbergen gingen er helemaal voor. Ze volgden in de lente van 2022 stap voor stap de online cursus tuinontwerp.

Via zoom gaf ik feedback op hun tuinplan en de keuzes van de planten. Ze gingen met vereende krachten en wat hulp van vrienden aan het werk om hun masterplan om te zetten in werkelijkheid. En hun droom op papier werd écht!

Diezelfde de zomer konden ze al meteen genieten van hun eerste tuinfeestjes in een tuin waar iedereen serieus onder de indruk van was. Ik ook! De foto’s om het te bewijzen. Ze zijn er echt in geslaagd om een braakliggend stuk grond om te toveren tot een pareltje van een stadstuin.

Voor

Na

Als je het zo bekijkt, is het wel echt een megatransformatie en het gekke is dat er nu precies veel meer ruimte is in de tuin, zelfs met de tuinberging erbij.

Dat zegt ook iedereen die op bezoek komt. Wij zijn in elk geval super gelukkig in de tuin. 

Nona en Arjen

Nona & Arjen

DESTELBERGEN

Cadeautje voor jezelf

Als het kriebelt om dit ook te doen dan hoef je niet te twijfelen. 

Een mooie tuin is zo’n grote meerwaarde in je leven dat dit bijna onbetaalbaar is. Dit is een prachtig iets om aan jezelf cadeau te doen. 

Jij en je tuin zijn het waard. Volgend seizoen geniet je volop van je zelf ontworpen tuin. Superfier op wat je gerealiseerd hebt, net als Nona en Arjen.

Ik stuur je met de post ook nog een welkomstpakket op zodat het nóg leuker en lekkerder is om met jouw nieuwe tuinproject te beginnen.

Nog vragen?

Wil je weten of deze cursus wel bij jou past. Stuur me een mailtje met jouw specifieke tuinvraag. Dan kijk ik even met je mee op dit de beste manier is om een tuinontwerp te maken voor jouw tuin. Ik geef eerlijk advies en dring je niks op.

Je kan me mailen via evelien@ikbenindetuin.be en ik beantwoord zo snel mogelijk jouw vraag.

We wonen al lang in ons huis maar het was er nooit van gekomen om iets met de tuin te doen. Gewoon omdat ik hier totaal geen kennis van heb en de nodige schrik had om te starten.

Dankzij de cursus van Evelien heb ik het eindelijk aangedurfd om in de tuin aan de slag te gaan en ik ben heel blij met het resultaat. Ze geeft heel duidelijke informatie, is heel geïnteresseerd in wat je zelf wil en zorgt voor de nodige tips.

Evelien gaf me vertrouwen en het duwtje dat ik nodig had om te starten, waarvoor veel dank!

Katrien

Marjan

Elewijt

Behalve een expert op alle gebied van tuinontwerp en plantenkennis, is Evelien ook echt iemand die zich heel goed kan inleven in wat ik precies nodig heb in onze tuin.

Durven tekenen en aanvoelen i.p.v. constant te ‘denken’ hoe het zou zijn, het zorgt voor zoveel andere inzichten!

Katrien

Katrien

Sinaai

1 jaar na de tuincoaching door Evelien kunnen we genieten van een heel andere tuin. Dankzij die tuincoaching hebben we heel veel inspiratie gekregen maar vooral ook ingezien dat niet alles ineens moet gebeuren.

We doen het stap voor stap, wanneer en hoe we er zelf zin in hebben, geïnspireerd door alle tips van Evelien. Ondertussen beleven we onze tuin helemaal anders en is ermee bezig zijn pure ontspanning geworden!

Katrien

Veerle

Deinze