Cursus tuinontwerp

Je eigen tuin ontwerpen. Het kan echt!

Zie je jezelf al zitten. Tussen het groen. Zonder inkijk van de buren. Helemaal op je gemak door de groene cocon die je zelf creëert.

Ook zonder groene vingers kan je een oase van rust maken omdat ik je leer kijken als een tuinontwerper. Zodat je snapt hoe dit spelletje werkt.

In 1 maand naar je ideale tuin door deze cursus tuinontwerp. Durf het aan om zelf te tekenen en ontwerp je eigen droomtuin.

Cursus tuinontwerp

Voor wie is deze cursus?

Je hebt net gebouwd en start met een blanco canvas (maar hoe dan?)

óf je kocht een huis met een bestaande tuin, maar het is toch niet helemaal je ding

óf je woont al jaren in dit huis en droomt van een tuin die je ook echt uitnodigt om meer tijd buiten door te brengen

óf je kinderen worden groter, dus tijd voor een make-over

óf je tuin is een beetje saai, maar je kunt je vinger niet leggen op wat er nog ontbreekt.

Hoe gaan we te werk?

Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je zelf een ontwerp kan tekenen voor je tuin. Zonder ingewikkelde tekenprogramma’s. 

Met potlood en papier een tuinplan maken dat bij jou en je gezin past. Tekentalent heb je niet nodig.

Elke week krijg je van mij een mail, video’s en actiebladen om stap voor stap je tuin te ontwerpen. 

Je kiest het tijdstip dat best voor jou past en legt de puzzel in je eigen tempo.

Tuincoaching

Waarom deze cursus?

Je mag het van mij gerust in je eentje proberen. Zo ben ik er 10 jaar geleden ook eerst via boeken en online tips aan begonnen. 

Een cursus zoals deze die je concreet bij de hand neemt om de tekening stap voor stap op te bouwen bestond toen helaas nog niet. 

Ik ben het dus gaan leren in de praktijk door tuinarchitectuur te studeren. Zeker een aanrader, maar nogal tijdsintensief.

Daarom heb ik deze cursus gemaakt op een manier die mij toen wel zou geholpen hebben. Simpel, praktisch en haalbaar.

Stap voor stap

Om de 5 dagen een video waarin ik uitleg hoe we te werk gaan om een ontwerp voor je eigen tuin te maken.

Bijhorende werkbladen zodat je meteen in actie schiet om er iets prachtigs van te maken.

Dit zijn de stappen die we nemen.

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4

Welk resultaat krijg je?

Aan het eind van deze 4 weken heb je helemaal helder hoe je je tuin gaat aanpakken

Je droomtuin staat op papier en je kan het je al helemaal voorstellen.

Je weet welke stappen je eerst moet zetten om alles zo logisch mogelijk aan te pakken.

En het belangrijkste van alles. Het is jouw tuin! Jij hebt hem helemaal zelf ontworpen en daar mag je terecht fier op zijn.

Kostprijs

275 euro (vrijgesteld van btw) voor dit creatieve proces waarbij je met mijn hulp werk maakt van je droomtuin.

Ik breng al mijn kennis en enthousiasme samen zodat je weet waar je mee bezig bent. Met mijn hulp tover je te saaie achtertuin om in een groen paradijs.

Wanneer kan je eraan beginnen?

Op elk moment. Zelfs in de winter. Want eens je met je tuinplannen aan de slag gaat verandert je hele kijk naar buiten. Plannen maken als de tuin in rust is. Dromen van wat er komt en concreet de handen uit de mouwen steken eens je plan klaar is.

Zodat je niet meer uitstelt. Zodat je in actie schiet en geniet van een prachtig resultaat waar je trots op bent. Zalig proces!

Eens ingeschreven ontvang je meteen de eerste stap en kan je beginnen aan je droomtuin. Elke 5 dagen volgt er een nieuwe video zodat je mee groeit met je tuin.

Eigen tempo

Je bepaalt zelf op welk moment je tijd neemt om creatief bezig te zijn. Een momentje helemaal voor jezelf en voor je tuin.

Op je eigen tempo en zonder dat er haast bij is. Je maakt zoveel plannen als je zelf nodig vindt. Bespreek je plannen ook met je huisgenoten tot er een topidee uit de bus valt.

De kennis en het inzicht in wat een tuin interessant maakt, blijft voor altijd. Of je nu in deze tuin blijft wonen of naar een nieuwe plek verhuist.

Waarom dit zo uniek is

Geen saaie uitleg. Wel praktische kennis en eigen ervaringen delen en doorgeven. Video’s vanuit mijn tuin die je eerlijk tonen dat een tuin aanleggen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Als je het ten minste slim aanpakt en de juiste keuzes maakt.

Ik help je stap voor stap doorheen het proces om je tuinidee helder te krijgen. Om geleidelijk aan te komen tot een plan waar je helemaal blij van wordt.

Evelien Bauduin

Deze durvers gingen de uitdaging aan

Als het je echt menens is om je tuin op één seizoen te transformeren dan kan het.

Nona en Arjen uit Destelbergen gingen je voor. Ze volgden in de lente van 2022 stap voor stap ‘ontwerp je droomtuin’.

Via zoom gaf ik feedback op hun tuinplan en de keuzes van de planten. Ze gingen met vereende krachten en wat hulp van vrienden aan het werk om hun masterplan om te zetten in werkelijkheid. En hun droom op papier werd écht!

Diezelfde de zomer konden ze al meteen genieten van hun eerste tuinfeestjes in een tuin waar iedereen serieus onder de indruk van was. Ik ook! De foto’s om het te bewijzen. Ze zijn er echt in geslaagd om een braakliggend stuk grond om te toveren tot een pareltje van een stadstuin.

Voor

Na

Als je het zo bekijkt, is het wel echt een megatransformatie en het gekke is dat er nu precies veel meer ruimte is in de tuin, zelfs met de tuinberging erbij.

Dat zegt ook iedereen die op bezoek komt. Wij zijn in elk geval super gelukkig in de tuin. 

Nona en Arjen

Nona & Arjen

DESTELBERGEN

Cadeautje voor jezelf

Als het kriebelt om dit ook te doen dan hoef je niet te twijfelen. 

Een mooie tuin is zo’n grote meerwaarde in je leven dat dit bijna onbetaalbaar is. Dit is een prachtig iets om aan jezelf cadeau te doen. 

Jij en je tuin zijn het waard. Volgend seizoen geniet je volop van je zelf ontworpen tuin. Superfier op wat je gerealiseerd hebt, net als Nona en Arjen.

Ik stuur je met de post ook nog een welkomstpakket op zodat het nóg leuker en lekkerder is om met jouw nieuwe tuinproject te beginnen.

Nog vragen?

Wil je weten of deze cursus wel bij jou past. Stuur me een mailtje met jouw specifieke tuinvraag. Dan kijk ik even met je mee op dit de beste manier is om een tuinontwerp te maken voor jouw tuin. Ik geef eerlijk advies en dring je niks op.

Je kan me mailen via evelien@ikbenindetuin.be en ik beantwoord zo snel mogelijk jouw vraag.

Tuincoach