Geheime tuin

Eerlijk gezegd vind ik ons een beetje onnozel bezig de laatste jaren. 

We zitten met z’n allen meerdere uren op een dag naar schermen te staren. Mama, papa én de kindjes. Hoe dwaas is dat eigenlijk?

Wat is er nu zo leuk aan de laatste nieuwe vakantiefoto’s van die vervelende schoolpoortmoeders op Instagram? Aan collega’s die de lekkerste taarten bakken en ons niet eens uitnodigen voor het feest? Daar worden we toch alleen maar ambetant van.

Datzelfde curieuzeneuzen lokt ons naar buiten als we het deftig aanpakken. Met een beetje geluk lokken we zelfs de kinderen mee het groen in. Een beetje meer focus op ons eigen leven zou deugd doen. 

Want het wordt pas echt interessant om naar buiten te kijken als niet alles meteen zichtbaar is. Als er nog een sprankeltje nieuwsgierigheid om de hoek piept.

In plaats van hersenloos scrollen kunnen we een avondwandeling maken die naar een geheime tuin toeloopt. Verborgen in het groen met wat wilde planten. We mogen vaker out of the box denken.

Focus op onszelf is wat we gaandeweg verliezen.

Stel je voor dat je op een zonnige zondagochtend met blote voeten door het gras wandelt om met een tasje thee te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de zon. Zalig toch?

We kunnen vandaag nog een extra zitplek midden of achteraan in de tuin maken. Een plaats die we dan later met wat bomen of planten afschermen om een gezellig effect te creëren. Zo vermijden we meteen ook inkijk van buren.

De tuin wordt daardoor sowieso interessanter om naar te kijken. Rustpunten waar je kan gaan zitten, zien er altijd uitnodigend uit, zelfs op een druilerige dag.

Kies tuinmeubels die duurzaam zijn en waar je comfortabel op zit.

Niemand kan deftig ontspannen aan zo’n bistro tafeltje met wiebelige stoeltjes. Als je plaats hebt voor ligstoelen des te beter. Een zacht kussen erop en het chillen kan beginnen!

Verstop je voor de wereld en kom tot rust.

Zin in een eigen geheime tuin, maar geen idee waar die extra zitplek dan moet komen?

Als je wil dat ik als tuinontwerper persoonlijk met je meedenk, dan kan je me ook online in de tuin uitnodigen om mee te kijken dankzij de cursus tuinontwerp.

Dan zoeken we samen de beste plek om je te verstoppen. Ik toon hoe je het jezelf makkelijk maakt met een masterplan voor de tuin en help je de juiste planten kiezen die het allemaal net iets gezelliger maken.