Keuzes maken de tuin

Kiezen hoeft niet altijd te betekenen dat je iets verliest. Je tuin wordt net veel mooier doordat je keuzes durft te maken en voor een stijl kiest die echt bij je past.

Zodat je niet in een tuin woont die beter bij de vorige bewoners hoort dan bij jou. Dat is toch eeuwig zonde!

Inspireren doet leren

Ik focus in mijn job als tuinontwerper ook op wat ik het liefste doe. Het inspireren door mijn enthousiasme voor al wat groeit en bloeit. Levendige tuinen tekenen voor wie zélf de handen uit de mouwen wil steken.

Mijn kennis geef ik met plezier door. Zodat tuineigenaars ook begrijpen waarom we die extra zitplek net daar inpassen. Zodat ze zelfs bij een nieuwe tuin zien hoe het spelletje werkt. Ik maak graag ingewikkelde dingen makkelijk.

Het ontwerpen samen met tuineigenaars en puzzelen tot het plaatje klopt, vind ik fijner dan in mijn eentje over iemand zijn tuin nadenken. Samen gaat het sneller.

Waar zit het verschil?

Ik hou van snel en concreet werken. Meteen kunnen checken of een bepaalde vorm goed voelt. Zien welke emoties bepaalde bloemen en planten opwekken, doordat ze iemand doen denken aan hun kindertijd. Het onmiddellijk aanpassen van vormen die wringen, zonder dat we daarover 17 mails moeten sturen naar elkaar.

Praktische oplossingen zoeken voor tuinproblemen op het moment zelf daagt me uit en geeft me de voldoening die ik nodig heb in een job.

Tuinarchitecten die op de klassieke manier werken zijn er in overvloed, dus ik ga mijn eigen weg. In de wetenschap dat er ook voor mijn concept een publiek is. En dat dit bovendien vaak superleuke klanten zijn die graag meedenken over het ontwerp van hun tuin. De fiere foto’s achteraf incluis.

Je kiest wat bij jou past

Kies zelf hoe jij het beste vooruit geraakt. Zoek je het helemaal zelf uit zoals ik het al die jaren geleden eerst probeerde. Top!

Schakel je liever meteen de hulp van een expert in die je toont hoe het moet? Ook geweldig.

Ik kies ervoor om enkel nog te werken met mensen die het zélf willen doen en die heel graag hun eigen tuin stap voor stap willen ontwerpen. Helpen en meedenken in dat proces is zo mooi.

Tuineigenaars zelfredzaam maken zodat ze hun plan kunnen trekken en weten waarmee ze rekening moeten houden in de toekomst. Zodat ze ten volle kunnen genieten en terecht fier zijn op wat ze gerealiseerd hebben.

Match made in heaven

Tuinontwerp op maat in combinatie met mijn pedagogische achtergrond zodat ik ook meteen kan doorgeven waarom ik plantvakken net op die plek teken. De psychologie achter een tuin. Match made in heaven die twee passies.

Ben jij ook zo’n oplossingsgericht type dat houdt van actie in plaats van blabla? Dan zijn we waarschijnlijk een goed team om jouw tuin aan te pakken. Kriebelt het om dankzij de cursus tuinontwerp samen keuzes te maken en knopen door te hakken? Lees dan vooral verder.