Tuinhuis als extra kamer

Soms is het in huis te druk.

De afwas staart je aan elke keer als je langsloopt. De wasmand stinkt verwijtend en de rommel die je kinderen zo vakkundig negeren, schreeuwt om aandacht.

Dan kan je beginnen met opruimen, wassen en afwassen. Maar je kan ook vluchten. Naar je eigen plek. Even weg van alle klusjes en to-dolijstjes.

Stel je voor dat er dicht bij huis zo’n ruimte is. Een plaats met alleen je eigen spullen. Die je mooi vindt. Die niet schreeuwt, maar wel zacht fluistert.

Waar je alles even kan vergeten en niet geconfronteerd wordt met de was en plas van alledag.

Je kan er gewoon zitten en zijn. Je gedachten de vrije loop laten of net heel stil worden in je hoofd.

Eigen plek

Je tuinhuis kan die plek zijn. Geen rommelig hok met spullen die je toch nooit meer gebruikt (want je wist niet eens dat je ze nog had). Maar een eilandje voor gestolen momentjes.

Tijdens tuincoaching vraag ik mensen altijd wat er allemaal in hun tuinhuis staat. Vaak mag ik dan even binnen kijken. Kostbare vierkante meters gevuld met kapot speelgoed, oude tuinstoelen, lelijke bloempotten, …

Soms netjes geordend. Vaker naar binnen gesmeten. Deur dicht en we denken er niet meer aan.

Zonde van de ruimte.

We snakken in deze drukke wereld allemaal naar rust. Naar een wifi vrije zone.

Goed voornemen

Dus begin dit jaar goed en ruim op.

Gooi weg wat stuk is. Hou enkel waar je blij van wordt en wat je regelmatig gebruikt. Orden en sorteer zodat het netjes past in houten kistjes. Zodat het ook mooier is om naar te kijken.

De spullen aan de kant zodat je zicht krijgt op wat je nu echt nodig hebt als berging. En wat er mogelijk wordt met de rest van de ruimte.

Wie weet blijft er een beetje plaats over. Om een extra raam te maken zodat er licht binnenvalt. Om een leuke stoel neer te zetten. Om te knutselen aan een mooie werkbank.

Bekijk je tuinhuis eens met een kritische blik en misschien zit er wel een extra kamer in verborgen.