Tuinhuis als extra kamer

Soms is het in huis te druk voor mijn hoofd.

De afwas staart me aan elke keer als ik langsloop. De wasmand stinkt verwijtend en de rommel die mijn kinderen zo vakkundig negeren, schreeuwt om aandacht.

Dan kan ik beginnen met opruimen, wassen en afwassen. Maar ik kan ook vluchten (daar is niks mis mee als ik uiteindelijk weer terugkom). Ik gun mezelf die welverdiende time-out. Ik sluip weg naar mijn eigen plek. Even weg van alle klusjes en to-dolijstjes.

Orde in de chaos

Stel je voor dat er dicht bij huis zo’n ruimte is. Een plaats met alleen je eigen spullen. Die je mooi vindt. Die niet schreeuwt, maar wel zacht fluistert.

Waar je alles even kan vergeten en niet geconfronteerd wordt met de was en plas van alledag. Je kan er gewoon zitten en zijn. Je gedachten de vrije loop laten of het net heel stil laten worden in je hoofd.

Je tuinhuis kan die plek zijn. Geen rommelig hok met spullen die je toch nooit meer gebruikt (want je wist niet eens dat je ze nog had). Maar een eilandje voor gestolen momentjes.

Nieuwsgierig als ik ben

Tijdens mijn tuinbezoek vraag ik mensen wat er allemaal in hun tuinhuis staat. Vaak mag ik dan even binnen kijken. Kostbare vierkante meters gevuld met kapot speelgoed, oude tuinstoelen, lelijke bloempotten, …

Soms netjes geordend. Vaker naar binnen gesmeten. Deur dicht en we denken er niet meer aan.

Helemaal herkenbaar, maar soms ook zonde van al die ruimte. We snakken in deze drukke wereld allemaal naar rust. Naar een wifi vrije zone. Naar een eigen plek. Ook al is het een kleine tafel om planten te verpotten.

Goed voornemen

Dus begin dit jaar goed en ruim op.

Gooi weg wat stuk is. Hou enkel bij waar je blij van wordt en wat je regelmatig gebruikt. Orden en sorteer zodat het netjes past in houten kistjes. Zodat het ook mooier is om naar te kijken.

De spullen aan de kant zodat je zicht krijgt op wat je nu echt nodig hebt als berging. En wat er mogelijk wordt met de rest van de ruimte.

Wie weet

Wie weet blijft er een beetje plaats over. Om een extra raam te maken zodat er licht binnenvalt. Om een leuke stoel neer te zetten. Om te knutselen aan een mooie werkbank.

Bekijk je tuinhuis eens met een kritische blik en misschien zit er wel een extra kamer in verborgen.

Wil je graag een stok achter de deur om er eindelijk werk van te maken en meteen ook na te denken over de rest van die mooie buitenruimte? Schakel dan mijn hulp in als tuinexpert dan neem ik je stap voor stap mee naar je droomtuin mét een eigen plek.